Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει την χώρα μας σε μια λογική σειρά και όχι σε μια σειρά με πολιτική ορθότητα, όπως κάνουν όσοι ζουν ή εκμεταλλεύονται τους μετανάστες-πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες-μετανάστες όπως διατείνονται οι "φιλεύσπλαχνοι" αριστεροί έχουν έρθει από περιοχές όπου υπάρχει πόλεμος. Οπότε έχουν κάθε δικαίωμα για λόγους ασφαλείας να ζητήσουν καταφύγιο σε τρίτες χώρες. Σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης όμως πρόσφυγας πολέμου θεωρείται όποιος έχει φύγει από την εμπόλεμη χώρα του και έχει βρει καταφύγιο σε γειτονική του χώρα. Στην περιοχή μας η μόνη χώρα που είναι μέχρι σήμερα σε εμπόλεμη κατάσταση είναι η Συρία. Οι χώρες που συνορεύει η Συρία είναι: η Τουρκία, το Ιράκ, ο Λίβανος, η Ιορδανία και το Ισραήλ,άντε και απέναντι η Κύπρος... Συνεπώς η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση. Οπότε πρόσφυγες θεωρούνται σε μία από αυτές τις χώρες...Στην Ελλάδα έρχονται όλοι αυτοί μέσω της Τουρκίας. Μάλιστα έρχονται με βάρκες και με φουσκωτά παράνομα. Συνεπώς δεν είναι πρόσφυγες.
Επίσης μόνο το 5% όσων έχουν έρθει στην Ελλάδα από το 2010, από την εποχή της Αραβικής Άνοιξης, είναι Σύριοι και Λίβυοι ( μόνο σε αυτές τις χώρες υπήρξαν πόλεμοι). Επομένως μόνον αυτοί με τον νομικό όρο δύνανται να λέγονται πρόσφυγες. Οι υπόλοιποι είναι από άσχετες χώρες, οι οποίες δεν έχουν πόλεμο. Οι περισσότεροι είναι κυρίως Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί κλπ. Συνεπώς δεν είναι με τον νομικό όρο πρόσφυγες.
Ύστερα από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι μετανάστες. Άρα πρέπει να εξετάσουμε αν η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει ή καλύτερα να συντηρήσει τους μετανάστες που έρχονται. Αν μάλιστα έχει τις δυνατότητες, τότε πρέπει να ελεγχθεί το στοιχείο πόσους δύναται να φιλοξενήσει. Η χώρα μας από το 2010 όπως είναι σε όλη την υφήλιο γνωστό είναι σε μεγάλη οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα έχει απολέσει το 25% του ΑΕΠ της, η ανεργία επίσημα είναι στο 20% περίπου ( ανεπίσημα αγγίζει το 50% γιατί είναι πολλοί που εργάζονται απλήρωτοι, κακοπληρωμένοι, ελαστικά ωράρια εργασίας κλπ), 500.000-600.000 νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, δημογραφικά ως λαός συρρικνωνόμαστε και οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν πέσει στα τάρταρα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν μπορεί να φιλοξενήσει μετανάστες, αλλά δεν πρέπει κιόλας λόγω του δημογραφικού. Όσοι είναι υπέρ της φιλοξενίας των μεταναστών δεν είναι λόγω της "ανθρωπιάς" τους ,αλλά είναι είτε γιατί κρύβονται πίσω από τις ΜΚΟ είτε ζουν από κάποιο κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δίνει αφειδώς χρήματα σε όσους θέλουν να φιλοξενήσουν μετανάστες, είτε λόγω της αντεθνικής αριστερίζουσας ιδεολογίας.
Οι πραγματικοί ανθρωπιστές θα δεχθούν να φιλοξενήσουν μετανάστες μόνον όταν εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης, ώστε να μην διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός. Οι συνθήκες για να δεχθεί ένα κράτος μετανάστες είναι οι εξής: 1) δημογραφικά ο λαός της εκάστοτε χώρας φιλοξενίας να έχει δείκτη θετικό και όχι αρνητικό, ώστε να μπορεί να αφομοιώσει τους νέους κατοίκους, 2) η ζήτηση εργασίας να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στις αμοιβές του ήδη εργαζόμενου προσωπικού της εκάστοτε χώρας φιλοξενίας. Συγχρόνως θα πρέπει και οι νέοι κάτοικοι να είναι πρόθυμοι να ενταχθούν στις συνθήκες της κοινωνίας στην οποία μετέβησαν για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Οι νέοι κάτοικοι πρέπει και οφείλουν να ενσωματωθούν στις κοινωνίες που μεταβαίνουν και όχι οι κοινωνίες σε αυτούς. Αυτά επιτάσσει η κοινή λογική. Αν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο φιλάνθρωποι είναι όσοι ασχολούνται με το μεταναστευτικό, μπορείτε να το κάνετε διακόπτοντας την χρηματοδότηση τους. Αν είναι όντως φιλάνθρωποι ,όπως διατείνονται, τότε θα συνεχίσουν να πηγαινοφερνουν τους μετανάστες δωρεάν και θα τους φιλοξενούν δωρεάν. Αν δεν το πράξουν, τότε είναι απλά δουλέμποροι και πρέπει να τους τιμωρήσει η δικαιοσύνη παραδειγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου